Hiú(z) ábrándok - rajzpályázat

Az Év emlőse: a hiúz - rajzpályázat

2019-ben az Év emlőse: a HIÚZ.

Nálunk Magyarországon is él, az Északi-középhegységben, ám ez mindössze 15-20 példányt jelent. A hiúz ragaszkodik a zavartalan, sűrű és idős erdőkhöz, onnan önszántából nem teszi ki a mancsát. A vadászatok, az intenzív erdőművelés megzavarhatja és elriaszthatja ezeket a rejtett életmódot élő, óvatos ragadozókat. A hiúz ugyanis szigorúan területtartó és magányosan él, kerüli az ember lakta területeket.

Ismerd meg a hiúzt, rajzolj és nyerj!

Hogyan vehetsz részt?
1. Válassz a két megadott hiúz témából egyet!
2. Rajzold meg és színesítsd bármilyen technikával alkotásodat!
3. Kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen rajzodat a kitöltött ADATLAPPAL együtt eljuttatni hozzánk 2019. október 23-ig!

LETÖLTHETŐ ADATLAP (kattints!)

Még néhány fontos tudnivaló
Bármilyen technikát alkalmazhatsz, de legfeljebb A/3-as méretű lapot használj a rajzodhoz. Az Év Emlőse: a hiúz – rajzpályázaton egyénileg és csoportosan is indulhattok, azonban minden alkotáshoz külön töltsetek ki ADATLAPOT. A csoportosan beküldött alkotásokat, csoportosan fogjuk értékelni. A beérkezett művek közül a zsűri választja majd ki kategóriánként az első három díjazottat. Az értékelésnél fontosnak tarjuk a témahűséget, a kreativitást, és a tudományos megalapozottságot.

Hogyan küldd el hozzánk a rajzod?
1.    Postán feladva a következő címre:
Az Év Emlőse: a hiúz – rajzpályázat
Magyar Természettudományi Múzeum
1431 Budapest, Pf. 137.

2.    Személyesen átadhatod a múzeum kiállítási épületében, az Információs pultnál.

Mit nyerhetsz?
A Magyar Természettudományi Múzeum 2020-as kiállításaira szóló bérlet mellett a Tessloff &Babilon Kiadó izgalmas ismeretterjesztő könyvei, észtekerő játékok, a Vadonleső Program és a hazai nemzeti parkok ajándékcsomagjai várnak rád. A nyertesek rajzait a múzeumban rendezett kiállításon mutatjuk be, melyek itt egy évig megtekinthetőek lesznek. Az alkotásokból szeretnénk minél többet bemutatni, ezért azokat visszaküldeni nem tudjuk. A résztvevők pályázatuk elküldésével tudomásul veszik a részvételi feltételeket!

 

 

 

Rovat: