Mire jó az ősnövény-fosszília? Teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Egy csésze tea, egy csipetnyi természettudomány – Teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Töltsön nálunk egy teadélutánt, és fedezze fel a természet csodáit!

Szeretettel várjuk olyan érdeklődők jelentkezését, akik szívesen eltöltenének egy kötetlen beszélgetéssel, izgalmas előadással egybekötött teadélutánt a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol személyes közelségbe hozzuk a múzeumi tárgyakat, és kutatóink segítenek bepillantani a természettudomány rejtelmeibe.

Januártól induló programsorozatunkban – minden hónap utolsó csütörtökjén – kutatók mesélnek saját szakterületükről – előadások, interaktív tárgybemutatók, vetítések formájában, melyek helyszíne a múzeum Semsey Andor előadóterme vagy kiállítási tere. Az előadások után egy közös – beszélgetéssel egybekötött – teázásra hívjuk a résztvevőket.

A programok 15 órától 16.30-ig tartanak.

Részvételi díj: 1000 Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezzék az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: (06-1) 210-1075, 3221-es mellék

E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu

 

2024. március 28.  15:00–16:30: Mire jó az ősnövény-fosszília? – A távoli múlt növényvilágának rekonstrukciói

Mihez kezd az ősnövénykutató egy növényfosszíliával? Hogyan keletkezik az ilyen lelet, hogyan lehet vizsgálni és mit lehet megtudni az őskörnyezetről az ősnövények alapján. Mire szolgálnak az így szerezhető ismeretek? A kérdésekre Bókáné dr. Barbacka Mária, az MTM Ősnövénytani gyűjteményének főmuzeológusa válaszol mindazoknak, akiket érdekel a 200 millió évvel ezelőtti növényvilág.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!