Képes múzeumi séta - Teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Egy csésze tea, egy csipetnyi természettudomány – Teadélután a Magyar Természettudományi Múzeumban

Töltsön nálunk egy teadélutánt, és fedezze fel a természet csodáit!

Szeretettel várjuk olyan érdeklődők jelentkezését, akik szívesen eltöltenének egy kötetlen beszélgetéssel, izgalmas előadással egybekötött teadélutánt a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol személyes közelségbe hozzuk a múzeumi tárgyakat, és kutatóink segítenek bepillantani a természettudomány rejtelmeibe.

Januártól induló programsorozatunkban – minden hónap utolsó csütörtökjén – kutatók mesélnek saját szakterületükről – előadások, interaktív tárgybemutatók, vetítések formájában, melyek helyszíne a múzeum Semsey Andor előadóterme vagy kiállítási tere. Az előadások után egy közös – beszélgetéssel egybekötött – teázásra hívjuk a résztvevőket.

A programok 15 órától 16.30-ig tartanak.

Részvételi díj: 1000 Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezzék az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: (06-1) 210-1075, 3221-es mellék

E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu

2024. április 25.  15:00–16:30: Képes múzeumi séta Pest-Budán és Budapesten, avagy múzeumunk egykori és mai budapesti otthonai

A Magyar Természettudományi Múzeum története szorosan összefonódott a mai Budapest történetével, hiszen mindig is fővárosunk adott otthont az intézménynek. A nemzeti közgyűjtemények 1802-es megalapításától 1892-ig kollekcióink a Nemzeti Múzeum többi tárával együtt voltak elhelyezve. Ekkor kezdték meg 2004-ig tartó fokozatos kiköltözésüket a Múzeum körútról, majd mindmáig tartó vándorútjukat Budapest számos ismert és kevéssé ismert épülete között. 1802 óta hosszabb-rövidebb időre elfoglalt hajlékaink között volt tekintélyes középület, egykori tanintézet, többemeletes bérház, nagyobbacska villa és egyszerű bérlakás – de közülük csak egy épült múzeumnak. A legtöbbjük előtt elhaladva a városlakó így nem is sejti, egykor milyen kincsek rejtőztek a falak mögött. A képzeletbeli sétán régi képek és történetek segítségével idézzük fel egykori otthonaink emlékét, utána rövid valódi sétát teszünk a Ludoviceum általunk használt részeiben.

Az előadást Dr. Papp Gábor, az MTM Ásvány- és Kőzettárának vezetője, főmuzeológus tartja.

 

Címkék: