Természetbúvár szakkör – Fenntarthatóságról gyermekeknek

Változatos témákkal várjuk a 9-13 éves kíváncsi felfedezőket 2024. júniusáig.

A múzeum gyűjteményeiből származó eredeti tárgyak vizsgálatával, egyszerű kísérletekkel bővítjük a gyermekek természetismeretét. A szakkörök során a résztvevők nemcsak a természet csodáiba, hanem egy muzeológus, kutató, vagy preparátor munkájába is betekintést nyerhetnek.

Napjainkban egyre gyakrabban használt kifejezés a fenntarthatóság, ám gyakran helytelen értelemben alkalmazzák, vagy pusztán a divat kedvéért, illetve marketing célból, hogy „zöldebbnek” tűnjön bizonyos tevékenység. Vajon mi az eredeti cél és jelentés, és mit tehet az egyén a környezeti problémák egyre inkább sürgető megoldása érdekében?

2023. december 15-én 15 órától választ keresünk mindezekre a kérdésekre, miközben megvizsgáljuk és megtanuljuk, mi a különbség a környezet- és a természetvédelem között, közösen végiggondoljuk a gyerekek egy napját fenntarthatósági szempontból, megértjük a szennyezés fogalmát. Játékos feladatok segítségével megismerkedünk az élelmiszerek vízlábnyomával, azzal, hogy mi a különbség a hulladék és a szemét között, hogy mi a tudatos hulladékgyűjtés, és mi a mi lábnyomunk a bolygón. Legvégül arra is fény derül, hogy Tikopia története csak egy mese, vagy talán egy máshol is valóra váltható álom.

A foglalkozást vezeti: Varga Ernő

Részvételi díj: 1000 Ft/ fő

Jelentkezés és további információ: Kispál István
E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu
Tel: 06 1 210 1075 (3221 mellék)