Föld Napja

Érdekel az ősi tengerek élővilága, a Föld ásványi kincsei vagy a hazai élővilág legritkább képviselői, a nagyragadozók? Akkor mindenképpen gyere el hozzánk április 21-én! Interaktív programokkal és előadásokkal várunk. 

Interaktív helyszínek: 


A Föld Napja a 120 millió éves óceánok jegyében  – Szives Ottilia paleontológus (MTM Őslénytani Tár) vezetésével


Hol találhatunk ma 120 millió éves tengeri ősmaradványokat? Hogyan lehet ősmaradványok alapján földtörténeti következtetéseket levonni? Mi kell egy 120 millió éves klímarekonstrukció elkészítéséhez? Hogyan tudunk ősföldrajzi térképet készíteni? A kréta időszak tengeri élővilágával, klímájával és ősföldrajzával ismerkedhetsz a Föld Napján.


 

 

 

 

„Az év ásványa: a fluorit” és „Az év ásványi nyersanyaga: az alginit” – Az MTM Ásvány- és Kőzettárának produkciója

     

Mi folyik a folypát jóvoltából? Egyáltalán, mi az a folypát? Mit keresett (és mit talált) a jó szemű magyar geológus a tankok nyomában? Hogyan lesz a láthatatlanból látható a fluorit segítségével? Hogy kerül egy orrszarvú az algák közé? Tavaszi titkok annak, aki a virágot szereti: miért jó egy kis alginit a cserépben? A Föld napján megismerkedhetsz az év ásványával, a fluorittal és az év ásványi nyersanyagával, az alginittal. 

Előadások: 
10.30-tól Magyarország nagyragadozói - Dr. Patkó László (Nagyragadozó programvezető, WWF) előadása
Kíváncsi vagy milyen nagytestű emlős ragadozók élnek hazánkban? Mit esznek és hol élnek? Veszélyesek vajon ezek az állatok? Vagy fontos részét képezik a természetes ökoszisztémáknak? Gyere el az előadásra és megtudod!

11.00-tól Bűvös kockák a bányábólDr. Papp Gábor (Tárigazgató, Ásvány- és Kőzettár) előadása


A programon az állandó vagy az időszaki kiállítások belépőjegyével (kivéve a Dinókert) vehetsz részt. 

Esemény dátum: 
szombat, 2018, Április 21 - 10:00