Állatok világnapja

 
Színes és interaktív programkínálattal várunk Titeket az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett családi napunkon, a Magyar Természettudományi Múzeumban, október 8-án, szombaton!
Simogass leopárdgekkót, ismerkedj meg az afrikai óriáscsigával, tanuld meg a rovarpreparálás csínját-bínját! Tudd meg, mik azok a tengeri csupa-láb állatok! Vegyél részt szakértő muzeológus kollégánk foglalkozásán, aki a tudatos és felelős állattartás lehetőségeit fogja körbejárni az egzotikus halak, kétéltűek és hüllők példáin keresztül!
Szeretettel várunk!
Időpont: 2022. október 8. 10:00-14:00
Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, Kupolacsarnok
Részvételi díj: az esemény múzeumi belépővel látogatható, amely a kiállításaink megtekintésére is jogosít
► ÁLLATSIMOGATÓ
Kézbe vehető, simogatható állatok: hörcsög, egér, leopárdgekkó, többféle botsáska, afrikai óriáscsiga és ezerlábúak.
► ÁLLATI KAVALKÁD – ROVAROK A POLCON
Ellesheted és kipróbálhatod a rovarpreparálás csínját-bínját. Elkészítheted kedvenc állatodat különböző kézműves technikák segítségével.
Miközben készülnek a preparátumok és az állatfigurák, megtudhatsz egy-két érdekességet róluk.
► FÖLDÖNKÍVÜLIEK A FÖLDÖN?
Hallottatok már a karmos féreglábúak törzséről? Vagy a medveállatkákról, rovarpókokról, ostorlábúakról, tengeri csupa-láb állatokról és társaikról? Lehetnek hatalmasak vagy mikroszkopikusak akár, élhetnek az óceánokban vagy Magyarországon, két közös vonásuk biztosan van: 1. sosem hinnétek, hogy léteznek a valóságban is ilyen állatok (nem csak a fantasy és sci-fi filmekben); 2. mindet megismerhetitek egy helyen, a Talajzoológiai gyűjteménycsoport valamint a Rákok és egyéb vízi gerinctelenek gyűjteményének standjánál.
► HALAK, HÜLLŐK, KÉTÉLTŰEK
Az ember az élet számos területén képes használni és rendszerint kihasználni a környezetében élő állatokat. Sokszor húsuk fogyasztása, máskor egyszerűen kedvtelésből való tartásuk miatt kerülnek állatok az ember fogságába. Így van ez a tömegesen halászott tengeri halakkal, az akváriumokban tenyésztett díszhalakkal és a terráriumokban tartott egzotikus hüllőkkel és kétéltűekkel és számtalan egyéb állattal is.
Programunk a tudatos és felelős állattartás lehetőségeit kívánja körbejárni az egzotikus halak, kétéltűek és hüllők példáin keresztül, valamint megoldást keresünk a természetben kulcsfontosságú halak túlhalászatának kérdésére. A Hal, kétéltű- és hüllőgyűjtemény interaktív foglalkozása.
Címkék: 
Rovat: