Vasúti kedvezmény

A Kormány 1502/2017 Korm. határozata alapján a Magyar Természettudományi Múzeumot az általános iskolák, a szakiskolák, a szakmunkásképző iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói csoportosan, díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathatják.

Egyúttal felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az országos múzeumok látogatásáról szóló 1160/2002. (IX. 26.) Korm. határozat érvényét vesztette, az országos múzeumok, valamint egyes nemzeti emlékhelyek és műemlékek látogatásáról szóló 1502/2017-es kormányhatározat érvényes. 

 

 

 


Letölthető fogadónyilatkozat

Szeretnénk megkönnyíteni a hosszadalmas utánajárások és regisztrációk fáradalmait, ezért az itt letölthető fogadónyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével Ön könnyen elintézheti csoportja látogatását és ingyenes utaztatását intézményünkbe.

Kérjük, hogy a fogadónyilatkozatot az 5. pontig kitöltve Word formátumban, elektronikusan küldje el az muzeumpedagogia@nhmus.hu e-mail címre! 

A fogadónyilatkozat csak a Magyar Természettudományi Múzeum pecsétjével ellátva érvényes.A fogadónyilatkozat nem biztosít soron kívüli bejutást a múzeum kiállításaira.

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A Bejelentés című nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai. Ennek nyomtatványa erre a linkre kattintva letölthető: diáknévsor a vasúti kedvezményhez.

A Bejelentés című nyomtatvány letölthető a MÁV-START honlapjáról vagy a szolgáltatásértékesítő munkatársaktól kérhető. (http://www.mav-start.hu/res/bejelentes_csoportos_mav_start_2011.pdf)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. részére.


KEDVEZMÉNYES BUDAPESTI KÖZLEKEDÉS

Budapesti közlekedés során az általános- és középiskolás csoportok a BKK kedvezményes csoportos tanulójegyét vehetik igénybe. A kedvezményes csoportos tanulójegyet közvetlenül a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-től kell igényelni. Pontos információ a BKK honlapján olvasható. A megrendelő a honlapon on-line kitölthető és onnan ki is nyomtatható.


 

Kérjük, tekintse meg honlapunk további oldalait is, ahol bővebb tájékoztatást kap a nyitva tartásról és a programjainkról is.

Szeretettel várjuk Önt és tanítványait a Magyar Természettudományi Múzeumban!