Téli rudli - karácsonyi forgatag

Téli rudli, ahol mindent megtudhatsz a szarvasokról. December 21. 10.00-16.00 Kupolacsarnok

Családbarát program!


 

Játékos ismeretterjesztő programunkon mindent megtudhatsz a szarvasokról.

Mi teszi a szarvast szarvassá? Melyik a legnagyobb termetű szarvas? Milyen, csak rájuk jellemző tulajdonságaik vannak?   
Miért agancsuk van a szavasoknak? Miért nem szarvuk van? Hány agancsa lehet egy szarvasnak? Agancsuk csak a hímeknek van? Mitől függ az agancs alakja és a mérete? Tényleg, itt a méret a lényeg?

Szarvaskaland – Kamarakiállítás

Bemutatkoznak: óriásszarvas csontváza, gímszarvas, dámszarvas, rénszarvas, jávorszarvas, őz.

A kiállításhoz készült szarvas kvízzel vendégeink próbára tehetik tudásukat.


 

A világ fenyői – Avagy minden, amit a fenyőkről tudni érdemes

Legtöbben csak a karácsonyfaként megismert néhány fenyőfajjal találkozunk. De ha jobban körülnézünk, megjelenésükben és környezeti igényeikben rendkívül változatos és sokszínű csoportot ismerhetünk meg a
fenyőfélékben. 115 métert is elérő óriásokat és mindössze arasznyira növő törpéket is találunk közöttük! De a termeten, és az alaki jellegzetességeken kívül még számos tudnivaló, érdekesség deríthető ki róluk.
Vajon a fenyők mind örökzöldek? Minden fenyő tűlevelű? Mindegyiknek van toboza? Mi is a tiszafa "bogyója"? Valóban van olyan fenyő, amelyik nem ragaszkodik a páradús hegyi levegőhöz, ehelyett sivatag-lakó?
Látványos preparátumok, tobozok, herbáriumi lapok, grafikák, festmények, filmek és facsemeték formájában mutatjuk be a fenyőket. A megismerésében nemzetközileg is elismert szakértők, Debreczy Zsolt, Rácz István, valamint a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány további munkatársai lesznek segítségünkre.

Szarvasok, őzek, mókusok és még sokan mások - Készítsd el és vidd haza!

Kisgyermekes családok és felnőttek figyelmébe is ajánljuk kézműves programunkat, ahol a hazai erdők állatait mintázhatják meg természetes anyagokból az Ökocsiga Játszóház gyakorlott vezetőinek segítségével. A figurák alapja fából készül, a teljes mű elkészültéhez az alkotás során dióhéjat, különböző terméseket, fűszereket, zsákmadzagot és rafiát is használunk.Itt nem számít a sem kor, sem az ügyesség. Vendégeink legyenek kezdők vagy gyakorlott barkácsolók, itt megtalálják a számukra megfelelő elfoglaltságot.

 

Rovat: