Kutatók Éjszakája a Magyar Természettudományi Múzeumban

Kutatók Éjszakája a Magyar Természettudományi Múzeumban 2020. november 28-án!

Ismerjétek meg munkatársainkat, akik muzeológiai munkájuk mellett hazai, illetve nemzetközi tudományos kutatási projektekben vesznek részt.

Tartsatok velünk! A képre kattintva indulnak a videók.

A képre kattintva indul a videó.

Szives Ottilia főmuzeológus bemutatkozó videója

Az Őslénytárban zajló kutatómunka hagyományosan a hazai anyagok feldolgozásán és publikálásán nyugszik, közülük egy jelenleg is folyamatban lévő projekt témája, a jura és kréta időszakok határának kutatása. Ez a határ az egyetlen olyan földtörténeti időszakhatár, amelynek a mai napig nincs elfogadott és kijelölt típusszelvénye, amely referenciaként szolgálhat a Földünkön található hasonló korú kőzetek feldolgozásához.

Egy több, mint 12 éve zajló nemzetközi projekt feladata az olyan tengeri szelvények felkutatása és tudományos értékelése, amelyek közül kiválasztható ez a típusszelvény. A projektben az MTM Őslénytára is részt vesz. 

A képre kattintva indul a videó.

 

Botfalvai Gábor muzeológus bemutatkozó videója

Téma: tafonómiai kutatások Iharkúton, szedimentológiai vizsgálatok az iharkúti késő-kréta gerinces lelőhelyen, paleoökológiai vizsgálatok az iharkúti késő-kréta gerinces lelőhelyen.

A képre kattintva indul a videó.

Cserkész Tamás (biológus, pályázati koordinátor LIFE), Sramkó Gábor és Szatmári Lajos kutatók bemutatkozó videója

Téma: a hazai molnárgörények morfológiai és genetikai kutatásainak eredményei, tudományos érdekességek. A videóban megszólal Sramkó Gábor és Szatmári Lajos kutatók is.

Rovat: