Természetbúvár szakkör

Kedves Fiatal Természetbúvárok!

A Magyar Természettudományi Múzeum természetbúvár szakkört indít 9-13 éves diákok részére!

Változatos témákkal várjuk az érdeklődőket a következő két évben. A múzeum táraiból származó eredeti tárgyak vizsgálatával, határozással, egyszerű kísérletekkel szeretnénk bővíteni, elmélyíteni a jelentkezők természetrajzi ismereteit. Ennek kapcsán megmutatjuk a gyűjteményeink lenyűgöző változatosságát, emellett olyan ritkaságokat is láthatunk, amelyekkel közönséges halandó nem találkozik.

Minden hónapban egy szakkört tervezünk, amelyet a múzeum egy munkatársa vezet. A program időtartama 2 óra. Lehetőség szerint minden hónap közepe táján, egy pénteki napon délután lesznek a programok, 15 és 17 óra között.

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2-6

A jelentkezéssel kapcsolatos információkért Kispál István kollégánkat keressétek.

E-mail: kispal.istvan@nhmus.hu

Tel: 06 1 210 1075 (3221 mellék)

2020. november 13-án 15 órától a ragadozó emlősökkel, a Carnivora rend családjaival, azok képviselőivel lehet közelebbi ismeretséget kötni. 

Foggal karommal

A novemberi Természetbúvár Szakkörön megismerkedünk a ragadozók rendjének családjaival, azok jeles képviselőivel. A legkisebbtől a legnagyobbig áttekintjük milyen fegyverzettel rendelkeznek a Carnivora rend tagjai. Kiderül, kik azok, akik követik a családi szabályokat, és kik azok, akik új irányba indultak el az evolúció útján. Megtudjuk mi is az a fogképlet, és a szőrzetük mintázatai között is megpróbálunk eligazodni.

Helyszíne: Vetítőterem

Időpontja: 2020.11.13.  15.00-17.00 között.

Ár: 500 Ft