Teadélután nyugdíjasoknak

Szeptember 26. Amazonok a szomszédban - Társas darazsak
A társas darazsak szépségét, elképesztően összetett életvitelét, viselkedését és építészetét Dr. Vas Zoltán, a Hártyásszárnyúak gyűjteményének vezetője mutatja be.

Magyarországon talán egyetlen állatcsoportot sem övez olyan mértékben eltúlzott félelem, mint a társas darazsakat, ráadásul erre a különböző médiumokban a darazsakról közvetített badarságok csak ráerősítenek. A jelenlétükre adott félelmi reakcióink pedig csak annak a valószínűségét növelik, hogy a darázs is fenyegetve érzi majd magát, és végül tényleg szúrás lesz a vége. Az életmódjuk, szokásaik megismerése által azonban az esetek döntő többségében háborítatlanul megférhetünk egymás mellett. 

Az előadás után beszélgetéssel egybekötött teázásra hívjuk az érdeklődőket.
A program 15 órától 16.30-ig tart.

BELÉPŐDÍJ: 300 Ft/fő
Az 5 főnél nagyobb létszámú csoportoktól, baráti társaságoktól előzetes bejelentkezést kérünk. 
Regisztráció személyesen, telefonon vagy e-mailben a múzeum Információs Pultjánál. Tel.: (06-1) 210-10-85, E-mail: mtminfo@nhmus.hu.

 

További tervezett előadások:

október 24. dr. Jánosi Melinda: „Színek az ibolyán innen és túl” – rendhagyó ismerkedés a 2018-as Év ásványával, a fluorittal

november 28. dr. Angyal Dorottya: Barlangi rákok nyomában a yucatáni mayák földjén
(A változtatás jogát fenntartjuk.)
 
Az előadásokkal és kötetlen beszélgetésekkel egybekötött teadélutánokon személyes közelségbe hozzuk a múzeumi tárgyakat, és segítünk bepillantani a természettudomány rejtelmeibe, kutatóink mesélnek szakterületükről, munkájukról.
Rovat: