Az év emlőse a denevér rajzpályázat

AZ ÉV EMLŐSE, A DENEVÉR - kreatív pályázat eredmények 

Több, mint 1 300 alkotás érkezett. Köszönjük mindenkinek! A gyerekeknek az ügyes kezeket, a felnőtteknek pedig azt, hogy segítettek eljuttatni az alkotásokat hozzánk!

Íme a nyertesek:

Akkermann Kata, Bakai Barnabás, Barna Dorottya és Sárai Zsófia, Benkő Bence Lajos, Bérci Dorka, Bogár-Szabó Márta, Bogár-Szabó Mihály, Boros Panna, Bursits Bernadett, Csala-Ducsai Linett, Cserni András, Csernus Csenge Lilla, Dúl Gergely, Dunai Lili, Garam Maja, Hamál Boglárka, Hennel Zea és Hasi Leila, Kis Blanka, Kránitz Zorka, Lengyel András, Nagy Edit Borbála és Nagy Erika Éva, Nagy Réka, Németh Hanna Kata, Őze Csanád, Papp Natasa, Petróczy Lívia Éva, Selmeczi Dénes László, Steindl Anna, Szatai Lilla Kiara, Széplaki Zina Zara, Szűcs Rozina, Szűcs Zsófia Csenge, Torma Sámuel Jakab, Török Rita, Víg Regina Panna

A zsűri sok OKLEVELET is kiosztott azoknak a csoportoknak, akik együtt küldték ez hozzánk alkotásaikat. Őket rövidesen a megadott elérhetőségeken fogjuk értesíteni. 


2016-ban Az Év Emlőse: a denevér! Ebből az alkalomból a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve tematikus évet hirdet. Április 6-án, a Denevér nyitány című megnyitó rendezvénnyel indult útjára az egész éves programsorozat, amelynek keretében országos, gyerekeknek szóló pályázatok, denevér fesztiválok, denevérvédelmi programok szerepelnek. Az éves programokat könnyűzenei irányba is mozdítjuk: népszerű popzenekarok és előadók kapcsolódnak be Az Év Emlőse: a denevér programsorozat népszerűsítésébe, saját stílusukban megírt dalokkal, egyéb figyelemfelhívó akciókkal, kezdeményezésekkel. Kortárs költők által elkezdett denevérmeséket folytató meseírói, zenés klipkészítő és képzőművészeti országos pályázatokat is hirdetünk.
Célunk a hazai denevérfajok népszerűsítése és elfogadtatása mellett a denevérbarát épületprogram népszerűsítése is. 
 
AZ ÉV EMLŐSE A DENEVÉR: KREATÍV PÁLYÁZAT

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium által működtetett Vadonleső Program közös pályázata.

A denevérek sokfélék. Kreatív pályázatunkon ezekről a sokat emlegetett, de kevéssé ismert emlősök Magyarországon élő képviselőiről készült rajzod, festményed, vagy bármilyen más technikával készült alkotásod várjuk. 

A pályázati feltételeket és az adatlapot itt találod: letölthető adatlap

Mit nyerhetsz? 

A Magyar Természettudományi Múzeum 2017-es kiállításaira szóló bérletei mellett izgalmas ismeretterjesztő könyvek, denevér-játékok, a Vadonleső Program és a hazai nemzeti parkok ajándékcsomagjai várnak rád. 

A nyertesek rajzait a múzeumban rendezett kiállításon mutatjuk be, ahol a díjazott művek mellett az alkotó nevét és életkorát is feltüntetjük.