Végtelen sokféleség – A rovarok birodalma

Ez az interaktív kiállítás a legnépesebb állatcsoport, a rovarok titokzatos világába kalauzolja el a látogatókat. Szó szerint nagyító alá vesszük ezeket a kicsi élőlényeket, a számtalan rovarpreparátum mellett a nagyméretű makettek, a szakértők által írt ismertetők és az interaktív játékok ígérnek igazi családi időtöltést. A kisebbek cincéreket öltöztethetnek, játszhatnak memóriajátékot a katicabogarakkal és elmélyedhetnek a rovarrekordokban.

A rovarok – a tenger mélyét kivéve – mindenütt előfordulnak, ahol állati élet egyáltalán lehetséges. Bár nagyon régóta élnek a Földön, különleges testfelépítésüknek és élettani megoldásaiknak köszönhetően állandó megújulásra képesek. A földi élővilág legtöbb tagja – köztük az ember is – ma nem létezne rovarok nélkül.

A „változatosság gyönyörködtet” kifejezés, a rovarvilágban nagyon is találónak hangzik, mert sokféleségük végtelennek tetszik. Hinnénk-e, hogy az ájtatos manó, nevével ellentétben egyáltalán nem egy szent, hanem veszélyes ragadozó? Hogy a fürkésznek is van fürkésze? És hogy egyetlen tölgyfán több száz rovarfaj is táplálékot találhat?

Az élővilággal foglalkozó szakemberek eddig mintegy kétmillió fajt azonosítottak, melyek közül több mint egymillió a rovar. Valójában a létező rovarfajok nagy részét ma még nem is ismerjük.

Szívesen hisszük, hogy Földünk élővilágának legsikeresebb tagjai az emlősök, köztük mi, emberek. KORUNK AZONBAN A ROVAROK KORA.

A kiállítás alapterülete: min. 100-200 m2

Amennyiben kiállításunk felkeltette az érdeklődését, kérjük, keresse Balogh Róbert  marketing menedzsert!

 

 

Galéria képei: