Új virtuális kiállítás

Új virtuális kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban

Május 22-e a biológiai sokféleség világnapja, ebből az alkalomból az élővilág sokszínűségének megóvására és a biodiverzitást veszélyeztető jelenségekre hívják fel a figyelmet világszerte. Az, hogy mit teszünk a biológiai sokféleség megőrzése terén a következő évtizedben, alapvetően meg fogja határozni az ökoszisztémák fennmaradását, egészséges működését és általában véve az emberi életet a Földön.

A Magyar Természettudományi Múzeum e jeles világnap alkalmából egy virtuális kiállítást készített, amelyen nemcsak a 2020-as év fajait mutatjuk be, hanem összegyűjtöttük, miért kiemelkedően fontosak múzeumunk gyűjteményei, kutatásai a biodiverzitás védelméhez.

A kiállítással szeretnénk felhívni a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésére, szeretnénk összegyűjteni és megosztani jó gyakorlatokat, közösségi példákat a honlapunkon, közösségi médiában.

A kreatív sarokban a látogató olyan kézműves játékokat találhat, amelyek a 2020-as év fajaihoz kapcsolódnak. Készíthet papírból óriásfogú cápát (megalodont), piros gombákat, vagy festhet kőre tavaszi álganéjtúrót.

Látogasson el hozzánk!

https://evfajai.nhmus.hu/

 

írta: Buzár Ágota