Rejtélyes parányok - Ujvári Zsolt természetfotós kiállításának megnyitója

Ujvári Zsolt kisgyermekkora óta az állatok, legfőképp az ízeltlábúak szerelmese, ez a szerelem pedig 18 éve öltött testet először, természetfotók formájában. Biológusként végzett, egy akadémiai kutatócsoportban kezdte pályáját, ahol apró talajlakó lények vizsgálatával és új fajok felfedezésével töltötte idejét. Mára a bűnügyi tudományok felé fordult, és csupán amatőr természetbúvárként nyomoz a ritkán látott, parányi élőlények után, hogy azok legrejtettebb pillanatait lencsevégre kaphassa, s hol mesékkel, hol ismeretterjesztő történetekkel és írásokkal tárja elénk életük titkait.

Zsolt közösségi oldalán (Zsolt Ujvari Nature Photography) így vall magáról:

„Nem csak mutatok, hanem igyekszem megosztani azt a tudást is, aminek egyetemi és akadémiai éveim alatt birtokába kerültem, illetve a tapasztalatokat, amiket fotósként szereztem. Mind a tudás, mind a tapasztalat kizárólag akkor nyer értelmet, ha az ember ezt képes továbbadni másoknak, és bárki meríthet belőle.”

 

Program:

17.00-18.00-megnyitó a Kupolacsarnokban

18.00-18.30-Ujvári Zsolt vetítéssel egybekötött előadása majd kötetlen beszélgetés a kiállításhoz kapcsolódóan a Semsey Andor előadóteremben

18.30-Csikós József jazz zongora művész koncertje a kertben


Az eseményre a belépés ingyenes.

Esemény dátum: 
csütörtök, 2021, Augusztus 26 - 17:00