MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2018.

Pincétől a padlásig: MŰHELYTITKOK – PILLANTS BE MUZEOLÓGUSAINK, PREPARÁTORAINK MUNKÁJÁBA!
szeptember 22 – november 10. szombatonként  10:00 - 14:00
Beavatunk a múzeumi munka kulisszatitkaiba. Interaktív bemutatóinkon kérheted muzeológusaink és preparátoraink szaktanácsait, szakvéleményét, és megismerheted 10 milliós gyűjteményünk néhány érdekes, féltve őrzött darabját is.
 
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!: MUSEOCACHING –Találd meg a tárgyadat
október 1 – november 11.
Barangolj a kiállításban és gyűjtsd össze saját virtuális kollekciódat! A rövid leírások és koordináták alapján keresd meg a múzeum rejtett tárgyait, készíts velük szelfit és oszd meg velünk is! A legjobb gyűjtemények feltöltőire nyeremény vár.


Múzeumi Őszbúcsúztató: SIMULJ VELÜNK! – CSALÁDI FITTNAP A MÚZEUMBAN
október 27. 10:00 - 17:00


 
Pincétől a padlásig: Kossuth Lajos herbáriuma és a modern herbárium
október 26. 15:00 – 16:00
helyszín: Könyves Kálmán krt. 40. 
regisztráció: mtminfo@nhmus.hu
Bemutatjuk kiemelkedő történeti értékkel bíró gyűjteményrészünket, amelynek lapjai csak kivételes alkalmakkor kerülnek a nagyközönség elé. A XIX. századi gyűjtemény megismerése után szakértőink betekintést engednek a ma is épülő gyűjteményrészekbe és munkatársainktól a herbáriumi lap készítés mesterfogásait is el lehet lesni.
 
16+ múzeumi találkozások – Társas színtér: MÚZEUMI SZABADULÓSZOBÁK – LAKATOK, CSONTOK, ŐSLÉNYEK, KOPORSÓK, BOGARAK, IDŐUTAZÁS.
október 27 – november 4.
regisztráció: www.knowland.hu
Legyél te is kutató! Repülj vissza az időben, olvass, vizsgálódj, és fejtsd meg az élet talán legnagyobb rejtélyét, hogy a világ egyik legelismertebb tudósa lehess! Ha pedig igazi hősalkat vagy, térj be a kriptába, és szabadítsd ki a tetszhalottat! Állandó múzeumi szabadulószobák felnőtteknek eredeti gyűjteményi tárgyakkal, rovardobozzal, állat- és növénypreparátumokkal, ásványokkal, ősmaradványokkal, antropológiai leletekkel.

16+ múzeumi találkozások – Társas színtér: Földi kölök és a Fogas vakony a gyerekek interpretációjában
tervezett időpontok: október 29, 31, november 2.